De power van ja zeggen tegen jezelf tijdens een stressvolle situatie zoals bv een Burn-out en voor jezelf gaan

Keerpunt
Vanuit stress naar levenskunst en geluksbewustzijn

De power van ja zeggen tegen jezelf tijdens een stressvolle situatie zoals bv een Burn-out en voor jezelf gaan

8 jaar geleden. Het is als de dag van gisteren. Ik had de hele kerst gewerkt. Het was druk en ik had een vrije dag. Daar was ik blij mee. De kinderen waren naar de opvang. Zalig een dag voor mijzelf. Ik zag het al voor me hoe ik ging wandelen met mijn jonge hondje. Ik glimlachte bij het idee om haar jonge waggelloop en haar aaibaarheid te ervaren.

Toen werd ik gebeld.

Of ik wilde komen werken. Nu werd er bij te weinig collega’s best wel druk gezet op het personeel die gezond was en op de werkvloer aanwezig.

Dit ging al jaren zo. Er was regelmatig ziekteverzuim en collega’s gingen weg door een te hoge werkdruk. Ik bleef werken omdat het vakinhoudelijk erg leuk en afwisselend werk is. En ik dichtbij woonde zodat ik weinig reistijd had.

Worsteling

De onderbezetting was een worsteling voor de managers.

Maar ook wij als collega’s op de werkvloer hadden er hinder van. Wij werden vol ingezet en kregen bijna geen vrije dagen meer. De overuren liepen voorbij de 100 uren. Op een gegeven moment had ik zelfs 423 overuren en kreeg ik geen kans ze op te nemen. En ik was niet de enige met zoveel overuren.  Alle bijtaken moesten naast het werk ook volbracht worden. De werkdruk was hoog.

Keerpunt

Dit telefoontje om op mijn vrije dag te komen werken was mijn keerpunt.

Ik kon niet meer. Ik was moe. Ik had de vrije dag echt nodig. Ik heb me terplekke ziek gemeld. Mijn lichaam hield niet meer op met schudden. De huisarts constateerde een Burn-out. Ja toen kwam ik in de molen van bedrijfsarts, maatschappelijk werker en psycholoog en management gesprekken. Ze bedoelde het allemaal goed en hadden waarschijnlijk het beste met mij voor. Zo voelde het niet. Ik wilde rust. Op een gegeven moment zei de bedrijfsarts begin maar weer je kunt het. Zo voelde het niet, maar toen dacht ik geen keus te hebben.

Ik was niet blij en nog steeds moe.
Het werkte gewoon zo niet meer. Met wederzijds goed vinden kreeg ik een gouden handdruk.

Eenmaal thuis

Merkte ik dat ik dieper in een Burn-out terecht kwam als voorheen.

Na vele soorten professionals, die mij niet konden helpen. Een lange weg van moe zijn, lichamelijk en geestelijk uitgeput zijn. Geen plezier meer in mijn leven.


De ommekeer

Toen nam ik bewust wederom een helder besluit.

Zo wil ik niet leven. Ik wil het leven omarmen. Het leuk hebben, plezier ervaren, het fijn hebben met mezelf, het fijn hebben met de kinderen. Weer betrokken zijn bij mijn kinderen en in de maatschappij. Kortom ik wens  de regie over mijn leven weer zelf in de hand te nemen.

Ik begon heel eenvoudig met glimlachen, wist je dat met glimlachen er maar 15 spieren  in beweging gezet hoeven te worden en bij fronsen wel 40 spieren actief zijn.

En als vanzelf deden mijn ogen na een paar dagen mee. In vrij korte tijd ging ik me steeds beter voelen. Maakte ik nieuwe vrienden. Ik ging als een trein. Ik voelde me al heel snel goed. Ik ging dingen doen die ik leuk vind.

Leuke gesprekken, een zwaai naar andere mensen. Ik kreeg vriendelijkheid terug. Mijn lichaam werd al snel sterker en ik kon steeds meer. Mijn energie ging met rasse sprongen omhoog. Ik kon weer een rondje bos. Voorheen sleepte ik mij letterlijk vooruit. Ik had weer plezier in mijn leven. Vrienden trok ik als vanzelf aan. Ik was weer de leider in situaties in mijn leven. Ik had plezier in mijn leven. En ervaarde zelfs weer hoe oprecht geluk voelde.

Wat ik anders doe als voor de stressvolle situaties, Burn-out.

Mijn leven ziet er nu heel anders uit. Ik vertrouw op mijzelf dat wat ik doe goed is. Ik kies te doen daar waar ik blij van word.


Ik vertrouw op mijzelf dat wat ik voel goed is, een ander weet niet wat goed voor mij is. Dit is iets wat vele mensen nog niet naleven. Meningen van anderen worden nog belangrijker gemaakt als hun eigen mening over zichzelf. Je eigen menig over jezelf pas je hierop aan.

Het is waardevol om op jezelf te vertrouwen wat goed is voor jezelf. Dit kun je voelen door even stil te staan. En je woorden in de tegenwoordige tijd te plaatsen. Ik ben…….. is super krachtig.

Eigen Keuzes maken is waardevol. Dit zijn de beste beslissing ooit van mijzelf en mijn klanten hoor ik dit ook terug.

  1.  Voor je jezelf kiezen. Dan pas heb je ruimte voor de ander
  2. Jouw grenzen zelf bepalen. Niet meer laten bepalen door de wereld
  3. Stoppen met wat je deed. Want dan krijg je meer van je gewenste situatie
  4. Leiderschap nemen over jouw leven is ja zeggen tegen jezelf
  5. Zelfvertrouwen. Vertrouw erop dat je nu die dingen doet die helpend voor jezelf zijn.
  6. Kracht uit je verleden halen in plaats van malen wat er niet goed is gegaan. Je staat versteld van de verhalen die je ophaalt.  Waarin je in  jouw kracht en leiderschap bent gestapt.
  7. Bewustwording van wat je deed en hoe je het nu anders doet.
  8. Eigenwaarde. Je zag je waarde toen nu niet. Je bent het waard om vol voor jezelf te gaan.

1. Gezien te worden wie je bent. Dus laat zien wie je bent.

2. Je weet hoe je gewenste leven eruit ziet. Dus laat zien hoe je gewenste leven eruitziet en gedraag je daar ook naar. 

3. Je neemt die stappen die je leiderschap geven over je leven. Dus heb lef. En neem die stappen, hoe eng het ook lijkt, want achter die 1ste stap is het leuk en interessant en helpend voor de volgende stappen naar je gewenste situatie.

4. Je bent betrokken in jouw eigen leven en daardoor kan je ook betrokken zijn Bij/met de mensen om mij heen.

Wat een klant van mij heel duidelijk zei:

Ik weet inmiddels dat ik voor mezelf veel meer waard ben dan ik ooit had gedacht. Niet omdat ik het niet wist, maar nu omdat ik erin geloof, dat ik er stil bij blijf staan, en vanuit deze kracht handelen, weet ik nu dat ik toen geen waarde uitstraalde. Ik vond wel dat ik waarde had maar ik gedroeg mij er niet naar. Ik ben eigenlijk wel gelukkig met mezelf. Peter K.

Het grote verschil met vroeger is. Toen moest ik op mijn eigen benen gaan staan en nu merk ik dat ik op eigen benen sta. Ik mag er zijn. Ik mag ook inbreng hebben. Ik durf meer op mijn intuïtie af te gaan Ook durf ik mijzelf te profileren. Dit heb ik in huis en dit kan ik. Ik durf te staan voor mezelf. Ik heb me eenzaam gevoeld. Vroeger nam ik dingen van buiten mijzelf aan als waar, wat men tegen mij zei. Allemaal dingen van buiten af. Nu weet ik dat ik doe wat ik wil daar voel ik mij het beste bij. Ik merk dat ik veel meer leef vanuit mijzelf. Niet meer vanuit de ander of vanuit een verwachtingen patroon van de ander. Hanneke

Toen kwam de dag dat ik dacht wat is mijn gewenste situatie?

Het leven is mooi wat wil ik met mijn leven. Er passeerde veel dingen en situaties mijn geest.

Wat er met hart en ziel steeds weer boven uitstak was. Ik wil voor mijzelf beginnen. Dit voelde als een logisch vervolg van mijn hervonden vrijheid.

De rode draad door mijn leven is.

Dat ik me geïnspireerd voel, als ik de werkelijke puren connectie met mezelf voel en bij de ander zie en voel resoneren. Samen op dezelfde frequentie afgestemd zijn. Puur genieten. Sprankelende ogen. In alle vrijheid vanuit Het Bewustzijn. 

Ik ben puur afgestemd op die hoge frequentie waar je vrijheid ervaart, mogelijkheden ziet. Puur vanuit je hart leeft. Geluksbewustzijn.

Leven in mijn gewenste situatie.

Genieten van de vrijheid, mijn passie, de overvloed op alle vlakken. De levenskunst in de praktijk brengen. Ik heb geleerd hoe het leven werkt.

Dit heeft geresulteerd in het programma in 9 weken naar natuurlijke leiderschap over je leven vanuit een stressvolle situatie.

Ik heb aan den lijve ondervonden dat het helemaal niet nodig is om 3 maanden of nog langer in een stressvolle situatie met jezelf te leven. Te ervaren.

Als je weet hoe het leven voor jou werkt, dan wil je ook nooit meer terug in die neerwaartse spiraal. Dan sta je voor jezelf, voor je vrijheid, voor je plezier. En ben je betrokken en neem je de regie over je eigen leven.

Neuroplasticiteit is een nieuw netwerk en verbindingen maken in je hersenen. Het vermogen tot aanpassen. Duurzaam verandert.

Dit werkt 2 kanten op heb ik gemerkt. De hersen maken niet het onderscheid tussen goed en fout. Dat doen wij als mens.  Nieuwe paden, nieuwe neuronen wegen worden altijd aangemaakt. Je hersenen zijn plooibaar. Onderzoek heeft uitgewezen dat je in 7 dagen tijd een nieuwe gewoonte kan aanleren. Zoals ik zei in het voorbeeld  hierboven naar mijzelf glimlachen en mijn gevoel van algemeen welbevinden stijgt. Ga je vervolgens door met deze oefening. Dan neemt dit algemeen welbehagen toe. Tot oprecht gelukkig voelen. Het pad slijt als het waren dieper in je brein wat ervoor zorgt dat het steeds makkelijker wordt om je goed te voelen. Dit houd dus simpel weg in dat bepaalt gedrag bij herhalen inslijt, je manier waarop je brein werkt verandert, vind de nieuwe banen.

Ontdekking
Verder ontdekte ik bij mezelf hoe blijer ik mij voelde hoe meer energie ik hiervan kreeg. Dit stond dus duidelijk met elkaar in verbinding.
Ik ging anders over mijzelf denken. Ik gebruik andere woorden. Ik straal dit ook uit in mijn omgeving. Ik merkte dat mensen mij aanspreken. En verbaasd zijn over mijn snelle verandering. Mijn verandering is duidelijk zichtbaar voor de wereld. Ik gedraag me ook duidelijk anders. Ik voel me ook energiek en blij. Ik vertel andere dingen tegen mezelf. Ik vertrouw mezelf nu.  Levenskunstenaar betekent  voor mij, ten volle van je leven genieten, jezelf waarderen, vertrouwen op jezelf in het leven dat je alles kan bereiken en beleven wat je  wenst.  

Ik weet wat ik wel wens in mijn leven. Ik heb gemerkt dat als je je gedraagt alsof het er al is, het als het waren al voor je ziet en voelt. Dan beleef je het als het ware al. Dan wordt het ook in de fysieke wereld zichtbaar.

Dit spel kan oneindig doorgaan. Heb ik gemerkt. Echt gaaf.

Een van mijn passies zijn mensen in een stressvolle situaties snel en duurzaam uit deze negatieve spiraal te begeleiden. Het voordeel is dat jezelf de keuze al hebt gemaakt door bij mij aan te kloppen. Je ben dan al begonnen met leer- en veranderbereidheid. 

Hierin kan ik je begeleiden als verandercoach, gelukscoach, energetisch coach en ervaringsdeskundige vanuit het leven.

De regie duurzaam over je eigen leven te nemen. Het leuke is dat je leven verandert in wat je wel wenst te beleven. Je omgeving verandert mee. Je thuis, je partner, je kinderen maar ook je collega’s en je werkplek passen zich aan. Jij bent als die steen die je in het water gooit die al zijn kringen verspreid in het water. Dit doe jij ook in jouw omgeving. Dit effect is aan te tonen met kwantum fysica. Alles is energie.

Ontdekking

Alles is energie en wij ook. Wij zijn Het Bewustzijn of Allah of het Universum net wat je voorkeur geeft. Op de 2de plaats zijn wij mens in de wereld. We spelen allerlei rollen, moeder, vader, collega, vriend, wetenschapper, coach, enz
Deze rol nemen we aan en spelen hem overtuigend. Je hebt verschillende rollen tegelijkertijd. In de meeste rollen voel ik me nu thuis. Er zijn nog steeds rollen waarin ik mag groeien. Daar gaat het leven ook om. Blijven groeien.

Dat is de beweging van het leven.

Ontdekking

Verder heb ik geleerd om mezelf af te stemmen op de verschillende Bewustzijns frequenties. Bijvoorbeeld Geluksbewustzijn,  rijkdomsbewustzijn, kennisbewustzijn, gevoelsbewustzijn, emotioneelbewustzijn, leiderschapsbewustzijn. Levensbewustzijn.

Wil jij je leven ook meer richting geven en gaan voor je eigen geluk en liefde?

Dan kun je vrijblijvend contact met mij opnemen e.louter@gmail.com
Je kunt mij ook rechtstreeks bellen en informeren wat ik voor jou kan betekenen. +31636 505 945  

#bewustzijn #geluksbewustzijn #Stressverhelpen #levenskunst #spelenvanuitbewustzijn #Burn-out #stress #verandercoach #energetischcoach   

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *