Verhalen zetten deuren naar binnen open

Verhalen zetten deuren naar binnen open

Een eerlijk verhaal maakt klanten fans
Uitspraak van Annet Scheringa

Met storytelling zet je een bewuste veranderbeweging in gang.

Een paar weken geleden was ik op een duurzaamheidsevent. Er waren meerdere sprekers die ieder op hun eigen manier, de duurzame waarde van hun product of dienst onder de aandacht brachten. De meeste gebruikte slites. Ze keken hier regelmatig op om door te klikken en impact te leveren. De mensen in de zaal volgden maar raakten niet super enthousiast. Zo leek het althans van achterin de zaal waar ik toekeek en luisterde.
Helemaal aan het einde van de dag was er een spreker die de aandacht van ons tot het einde van zijn verhaal vasthield zelfs nog bij het vragen rondje. Deze spreker heeft de kunst van storytelling geleerd. Hij neemt het publiek mee op reis, je volgt als van zelf zijn gedachten gang. De toehoorders in de zaal zijn muisstil. Mijn buurman kijkt mij aan. Ik zie hem genieten. De spreker weet als een culinaire kok al de ingrediënten in zijn verhaal te mixen, te mixen tot een authentiek inspirerend verhaal. Over duurzaam gesproken.

Verandering van spijs doet eten.

Verhalen verbinden


Als je een goed verhaal vertelt en dat kan iedereen leren.

Luisteren mensen, klanten als van zelf naar jou. En als je heel goed bent bespeel je op een eerlijke manier je publiek met de mooiste authentiekste belevingen. Dit verhaal vertel ik in mijn volgende blog. Waar ik onverwachts tot emoties toe geraakt werd door een spreker op het podium.


Verhalen verbinden en maken deuren naar binnen open.
Verhalen zetten een beweging van Bewustwording op gang.

Verhalen kun je op vele manieren inzetten. Ik ben dit gaan doen voor klanten reviews. Door de manier van vragen stellen komt er een uniek belevingsverhaal van de klant.

Net als deze stap leer ik je de volgende stappen ook graag. Door een bepaalde verhalen techniek toe te passen, kan je nu aantonen wat jouw dienst doet bij klanten. De resultaten staan duidelijk aantoonbaar op papier. De waarde van je dienst is gestegen.

Klanten geven mij vaak terug dat ze het fijn vinden om hun verhaal te delen en te vertellen hoe hun leven verandert is door zelfvertrouwen en persoonlijke leiderschap te nemen over hun leven. een puur en authentiek en eerlijk verhaal door de narratieve vraagstelling.

Verhalen verbinden en worden verder vertelt.

Wil je dat jouw verhaal verder wordt vertelt door je klanten? Wil je weten hoe storytelling ook voor jou, het bedrijfof de organisatie kan werken?
Neem gerust contact met mij op. e.louter@gmail.com of 06 36 505 945

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *